понеділок, 13 березня 2023 р.

Інформація щодо профілактичної роботи по небезпечним субкультурам


 Останніми днями розголосу набула потенційно небезпечна діяльність руху “ПВК “Рьодан””. У зв’язку із цим Ювенальною поліцією України підготовлено поради щодо того, як говорити з підлітками про молодіжні субкультури. Іноді підліток не може самостійно реалізувати свої бажання, знаходить своє місце в молодіжному угрупуванні для самоствердження й самореалізації. Деякі батьки можуть не підозрювати, що дитина належить до певної субкультури, яка толерує і заохочує девіантну поведінку.
    Що робити батькам у такій ситуації?
      • Спокійно, відкрито і прямо поспілкуватися з дитиною, надати їй можливість говорити, коли буде до цього готова, не підганяти її.
      • Якщо дитина розповідає, куди вона ходить і як проводить свій час, батьки мають виявити якомога повнішу обізнаність в обговорюваній темі; слід виявляти терпіння, наполегливість, доброзичливість для уникнення емоційного дискомфорту, недовіри чи агресії з боку підлітка.
      • Потрібно опанувати інтернет-технології, мати власні акаунти в соцмережах, стати там другом своїй дитині.
      • Щотижня слід аналізувати вміст сторінок дитини, уважно читати її публікації, вивчати групи, до яких вона приєдналася.
      • “Познайомитися” з віртуальними друзями дитини, звертати увагу на фото й відео, що викликають її інтерес, зокрема ті, що збережені, поширені або вподобані.
      • Показати дитині, що батьки піклуються про неї, запропонувати провести разом час.
      • Зосередитися на тому, щоб показати дитині її переваги, знайти її сильні сторони, допомогти побачити себе унікальною особистістю.
      • Після встановлення контакту та виявлення підлітком довіри до батьків слід пояснити згубність і безперспективність деструктивної поведінки, підкріплюючи це фактами, які добре відомі підліткові; допомогти підлітку зрозуміти ступінь ризику від деструктивної поведінки і невідворотної відповідальності за скоєне (зокрема, у випадку вчинення булінгу або іншого правопорушення).

    У зону ризику виявів деструктивної поведінки потрапляють підлітки, яким бракує батьківської уваги і підтримки, а також ті, чиє перебування в інтернеті не контролюють.

Додаткові матеріали для батьків від Міністерства освіти і науки України:
   
Небезпечні TikTok-челенджі, які варто обговорити з дітьми.

Як пережити підліткову кризу. Ресурс доступу: https://osvitoria.media/opinions/yak-perezhyty-pidlitkovu-kryzu-instruktsiya-z-vyzhyvannya-dlya-batkiv/

Про складну поведінку дитини. Ресурс доступу: https://www.unicef.org/ukraine/media/16871/file/Складна%20поведінка%20дитини%3A%20як%20знайти%20ключ%20до%20позитивних%20змін.pdf









Немає коментарів:

Дописати коментар

Колективна робота дітей на тему:"ЩАСТЯ - це коли..."

ФОТОЗВІТ  Колективна робота дітей  на тему:"ЩАСТЯ - це коли..."        ДІТИ СЕРЕДНЬОЇ ТА СТАРШОЇ ГРУПИ СТВОРИЛИ КОЛАЖ на тему : &q...