понеділок, 9 жовтня 2023 р.

Боротьба з булінгом — це завдання, яке потребує спільних зусиль від вчителів, батьків й учнів

  Булінг серйозно впливає на психічне й фізичне здоров'я школярів.


Вчителі грають важливу роль у профілактиці та боротьбі із цією проблемою, адже ви перші дорослі до яких можуть звернутися постраждалі діти. 

Ми підготували кілька порад як помітити й протидіяти шкільному цькуванню:

* Будьте уважні: 

Спостерігайте за змінами поведінки учнів. Якщо ви помітили, що дитина стала відчувати дискомфорт або змінила свою звичну поведінку — будьте готові реагувати.

* Створіть довірливі відносини: 

Зробіть свій клас безпечним місцем для обговорення складних тем, включаючи булінг. Підтримуйте відкриту комунікацію. Уважно слухайте учнів. Вони можуть поділитися своїм досвідом або повідомити про можливі випадки булінгу.

📚 Навчіть учнів розрізняти, що таке погана поведінка: 

Розповідайте дітям про різницю між конфліктом і булінгом. Вони повинні навчитися відстоювати свої кордони, вирішувати конфліктні ситуації й розуміти коли потрібно просити про допомогу.

* Сприяйте розвитку емпатії й поваги: 

Навчіть дітей поважати інших, розуміти їхні почуття й потреби.

* Сформуйте нульову терпимість до булінгу: 

Дайте зрозуміти, що булінг у будь-якій формі не припустимий.

* Співпрацюйте з батьками: 

Проводьте зустрічі з батьками, на яких обговорюйте питання протидії цькуванню та спільно шукайте шляхи розв'язання проблеми.

* Залучіть шкільного психолога: 

Він повинен оцінити ситуацію в класі й підготувати план протидії. За потреби запросіть до роботи з класом незалежних спеціалістів (оптимізація стосунків у колективі, тренінги на згуртування тощо).

Боротьба з булінгом — це завдання, яке потребує спільних зусиль від вчителів, батьків й учнів. Роблячи школу безпечною і дружньою, ви створюєте сприятливу атмосферу для навчання і розвитку. 

А програма «Супергерої FAST» вчить дітей турботі про інших і що значно крутіше бути супергероєм, а не хуліганом. Тому долучайтеся й ви! Зареєструвати свій клас, можна за посиланням   https://bit.ly/3ikxusu












Немає коментарів:

Дописати коментар

ЗДО №3 "Веселка" отримав сертифікат за участь у конкурсі для дошкільнят "Власна монета"

  Вітаємо з отриманням електронного сертифіката!   Дякуємо, що долучаєтеся до заходів Національно банку України з фінансової грамотності.   ...