вівторок, 28 листопада 2023 р.

Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства», яка проводиться щорічно з 27 листопада до 10 грудня

            Шановні колеги,  в ЗДО №3 "Веселка" розпочинається Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства», яка проводиться щорічно з 27 листопада до 10 грудня з метою привернення уваги до проблем подолання домашнього насильства, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми.

Діти – найуразливіша мішень будь-якої війни, що є синонімом поняття «насильство». Тисячі маленьких українців стали жертвами повномасштабного вторгнення росії в Україну, мільйони – свідками.

В тому числі діти – і фізично, і психологічно – потерпають від гендерного зумовленого насильства, в тому числі домашнього, ризики якого загострюються в умовах воєнного стану.

План заходів додаю:




Отримати консультацію щодо ситуації насильства, подальших кроків, а також контакти пунктів отримання допомоги можна за телефонами «гарячих ліній»:

  • 15-47 – (державна установа «Урядовий контактний центр»), цілодобова та безкоштовна «гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей;

  • 0 800 500 335 або на короткий номер 116 123 (громадська організація «Ла Страда Україна») «гаряча лінія» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації;

  • 0 800 213 103 контактний Центр системи безоплатної правової допомоги;

  • 0 800 500 225 або на короткий номер 116 111 (громадська організація «Ла Страда Україна») національна «гаряча лінія» для дітей та молоді.

«16 днів проти насильства» – це нагода ще раз нагадати громадськості про існування цих проблем у суспільстві, підвищити рівень обізнаності людей щодо усіх форм насильства, продовжити процес створення недискримінаційного простору для життя, розвитку і професійного зростання кожної людини.

Подібні масштабні проблеми можна подолати лише забезпечивши комплексний підхід до їх вирішення: запобігаючи наступним випадкам насильства, притягуючи до відповідальності кривдників та надаючи якісну кваліфіковану допомогу тим, хто її потребує.








Немає коментарів:

Дописати коментар

ЗДО №3 "Веселка" отримав сертифікат за участь у конкурсі для дошкільнят "Власна монета"

  Вітаємо з отриманням електронного сертифіката!   Дякуємо, що долучаєтеся до заходів Національно банку України з фінансової грамотності.   ...