середа, 22 листопада 2023 р.

Взяла участь у тенінгу "ФОНД МАША"

                  В рамках реалізації проекту ГО "MASHA FUND" «Провідники Змін», взяли участь  у тренінгу 

"Психологічна стійкість та кризова адаптація” 

Який спрямований на надання фахівцям першої ланки необхідних інструментів та навичок подолання стресу та підвищення рівня психологічної стійкості .





 






Скарбничка технік самодопомоги

Вправи
Заземлення, центрування

 
Просте заземлення “тут і зараз” Цю вправу можна робити сидячи чи стоячи. Основна задача – відчути тут і тепер, позбутися тривоги та сконцентруватися. Займіть зручну позу сидячи поклавши руки на коліна. Закрийте очі та відчуйте які внутрішні процеси відбуваються всередині вас. Зробіть видих, додайте трішки звуку, до зітхання. Ви можете помітити внутрішню вібрацію, неспокій – скоріш за все це – ваша тривога. Сфокусуйтесь на стопах, що стоять на землі. Відчуйте тверду поверхню. Зверніть увагу як нога твердо стоїть на підлозі. Підніміться увагою до литок. Відчуйте як багато там крові, можливо ви помітите пульсацію. Це ваша стресова реакція – біжи. Тіло готове рятувати вас. Продовжуйте дихати. Підніміться увагою до колін. Відчуйте руки, що лежать на них. В них є вага, і тепло. Відчуйте цей обмін теплом між руками та колінами. Йдіть увагою далі, відчуйте під сідницями опору. Відчуйте вагу тіла. Твердість опори. Зробіть кілька циклів дихання та прислухайтесь до відчуттів всередині чи змінились вони.


Немає коментарів:

Дописати коментар

ЗДО №3 "Веселка" отримав сертифікат за участь у конкурсі для дошкільнят "Власна монета"

  Вітаємо з отриманням електронного сертифіката!   Дякуємо, що долучаєтеся до заходів Національно банку України з фінансової грамотності.   ...