вівторок, 12 грудня 2023 р.

Терапевтична гра "Сила усмішки" для дітей

           В ЗДО №3 "Веселка"  в рамках Всеукраїнської  акції "16 днів проти насильства" провели терапевтичну гру для дітей "СИЛА УСМІШКИ", автор Світлана РОЙЗ.

      Терапевтичну гру "Сила усмішки" для дітей проводили під час повітряної тривоги в укритті закладу. З дітьми молодшого та середнього віку.
      До гри, діти були сумні та незадоволенні. Соціальний педагог ознайомила дітей  з правилами гри. розповіла та показала які бувать емоції. Показала шаблони усмішок.
      Під час гри діти  приміряли до себе різні усмішки. Дивились на себе в дзеркало, це у дітей викликало усмішку. Також робили селфі.
Результат: діти включилися в гру, розвеселили себе, з задоволенням робили селфі.
                  Таким чином з"являлася власна усмішка, настрій змінювався, а емоційний репертуар розширився. Діти вміють розрізняти різні емоційні стани. Процес сприймається, як гра це те що розблоковує мімічну систему, яка постійно налаштована реагувати на небезпеку.
                    Ця гра повертала дозвіл та можливість виражати позитивні емоції.
Фотографії - один із описаних тут варіантів "ігрового усміхання" обов"язково стануть ресурсними. Споглядання усмішок сприймається як знак безпечного простору. Тоді й настрій, і стан, сприйняття світу та людей  стає іншим.
                    
      











Немає коментарів:

Дописати коментар

ЗДО №3 "Веселка" отримав сертифікат за участь у конкурсі для дошкільнят "Власна монета"

  Вітаємо з отриманням електронного сертифіката!   Дякуємо, що долучаєтеся до заходів Національно банку України з фінансової грамотності.   ...