понеділок, 3 липня 2023 р.

Батьківство👨‍👩‍👧‍👧 -це

                      


      Українська мережа за права дитини в рамках проєкту СПІЛЬНО. Соціальні послуги провела п’ять освітніх вебінарів для батьків. Впродовж місяця батьки, піклувальники, вихователі тощо підвищували свої батьківські компетенції та вчилися шукати гармонію у стосунках з партнером (-кою) та дітьми. 

💻Залишаємо у першому коментарі посилання для перегляду вебінарів на нашому YouTube-каналі.

https://www.youtube.com/@wgoapdo


💫У рамках навчання відбулися вебінари на такі теми:

🟡 “Як налагодити комунікацію з підлітками”. Переглянувши вебінар, ви дізнаєтеся про особливості підліткового віку, як батькам допомогти підлітку пройти вікові зміни та реагувати на ризиковану поведінку підлітка, вибудовуючи з ним діалог.

👱‍♀️ Спікерка вебінару: Наталія Пашко — психотерапевтка, ведуча груп підтримки для дітей та батьків, експертка Міжвідомчої координаційної ради з питань правосуддя щодо неповнолітніх.

🟡 “Як говорити з дитиною про дорослішання. Основи фізіології і статеве виховання”. Вебінар покликаний розкрити роль родини у сексуальному вихованні дітей та підлітків. Велику увагу лекторка приділяє особливостям жіночої та чоловічої фізіології, першим статевим стосункам, культурі згоди, контрацепції.

👩‍🦱 Спікерка вебінару: Олександра Бєлєніннік — психологиня, тренерка освітніх проєктів, лекторка ГО «Дівчата».

🟡 “Діти та дисципліна: як встановити межі". Переглянувши вебінар, ви дізнаєтеся чим відрізняється покарання від жорстокого поводження з дитиною, як виставляти кордони з повагою до дитини та формувати бажану поведінку дитини.

👩Спікерка вебінару: Наталія Строєва — магістриня соціальної педагогіки, співавторка тренінгової програми «Батьківство без стресу», ведуча груп підтримки для дітей та батьків, координаторка проєктів ГО ВГЦ «Волонтер»

 🟡 “Діти та війна. Допомога дітям під час війни”. Під час перегляду вебінару ви ознайомитеся з особливостями впливу війни на психічне здоров’я людини, формування прояву дитячих травм в наслідок травматичних подій. Також батьки знайдуть практичні навички допомоги дитині пережити кризові ситуації. 

👩‍🦰 Спікерка вебінару: Ірина Сухова — практична психологиня, психотерапевтка (в методі травмафокусована психотерапія, EMDR, фільмотерапія), супервізорка та тренерка програми «Діти та війна», керівниця міжнародного проєкту «Рука допомоги Україні».


🟡 “Як батькам впоратися з власними емоціями". Вебінар покликаний навчити батьків піклуватися про себе, свій емоційний стан, щоб краще розуміти дитину, доглядати за нею та виховувати її, застосовуючи ненасильницькі методи спілкування.

👱‍♀️ Спікерка вебінару: Ольга Рак — педагогиня, психологиня, тренерка курсу з підвищення батьківської компетенції “Батьківство в радість”.

      Батьківство👨‍👩‍👧‍👧 — це постійний процес самовдосконалення, відкриття себе та розвиток компетенцій, які допомагають розуміти і виражати емоції, будувати глибокі стосунки та навчати дітей цим життєво важливим навичкам. ЮНІСЕФ та Українська мережа за права дитини прагнуть, щоб кожна дитина зростала у сімейному дружньому та безпечному середовищі. Допомогти дітям можливо через батьків, стабілізувавши дорослих. Ця серія батьківських вебінарів покликана впоратись саме із цим завданням. Вона допоможе батькам, опікуванам, вихователям тощо відновити ресурси для виховання та покращити батьківські компетенції. 

      Проєкт #CПІЛЬНОСоціальніПослуги впроваджується UNICEF Ukraine та Консорціумом партнерських організацій за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KfW). В Консорціум входять: Українська мережа за права дитини, Partnership for Every Child / Кожній дитині, СОС Дитячі Містечка Україна, ГО "Соціальна Синергія", Громадська організація "Дніпровська ліга соціальних працівників", Громадська організація «Всеукраїнська організація "Клас"»

Немає коментарів:

Дописати коментар

ЗДО №3 "Веселка" отримав сертифікат за участь у конкурсі для дошкільнят "Власна монета"

  Вітаємо з отриманням електронного сертифіката!   Дякуємо, що долучаєтеся до заходів Національно банку України з фінансової грамотності.   ...